Eladó/Kiadó

Elhelyezkedés

Típusa

Szobák

Méret (m2)

Minimum ár

Maximum ár

Eladó a Kolopi Integrált Gazdaság

  • 645000 m2
  • i00165

A gazdaság központjánál található halastavakat 1981-ben alakította ki régebbi rizsföldek helyén a Tiszasülyi Béke Mezőgazdasági Termelőszövetkezet. Akkor az OMFB és a Mezőgazdasági Minisztérium támogatásával mintagazdaságnak épült. A jelenlegi tulajdonos 1993-ban vásárolta meg és azóta jelentős további fejlesztési, karbantartási és beruházási munkákat végzett a területen.

A terület az Alföldre jellemzően sík. Környezetében termőföldek, rétek, kisebb tavak, csatornák, holtágak és erdők találhatók. Kétszáz évvel ezelőtt még a Tisza árterülete volt, annak szabályozása óta a kétszeres gáttal védett árvízmentett oldalon helyezkedik el. A környék őzben, vaddisznóban és apróvadban gazdag, jelentős vadászturizmussal. A régió legfontosabb természeti kincse az 1050-1100 m mélységben található 60-80 C-os termálvíz mező.

A gazdaság központjában több épület található (vendégház, halászház, raktárak, gépműhely, takarmánytároló, halkeltető, …) összesen 1.260 nm alapterülettel, ásványvíznek minősített ivóvízellátását pedig egy 105 m mély fúrt kút biztosítja.

A gazdaság nagy előnye a gravitációs felszíni vízgazdálkodás úgy a halászat, mint az öntözés területén. A tavak számára a Jászsági III. főcsatornából lehet a vizet vételezni, melyet a Kiskörei víztározó (ismertebb nevén Tisza-tó) táplál.

Javasolható művelési ágak:
- erdőgazdálkodás
- növénytermesztés
- állattenyésztés
- tógazdaság
- zárt rendszerű vadtenyésztés
- öko-, pihenő-, egészség és vadászturizmus

Kérdés esetén keressen bizalommal!

Ingyenes hiteltanácsadással, ügyvédi kapcsolattal és rugalmas időbeosztással állunk kedves ügyfeleink rendelkezésére!


© 2024 House Angels Ingatlan, All Rights Reserved

ingatlan.com
sztaviweb.hu