Eladó/Kiadó

Elhelyezkedés

Típusa

Szobák

Méret (m2)

Minimum ár

Maximum ár

Eladó a Pilis egyik legkedveltebb horgásztavának többségi tulajdona!

  • 292 000 m2
  • i00227

A Pilisvörösvár határán található völgyzárógátas tó teljes területe (a műtárgyakkal és parti sávval, valamint gátőrházzal együtt) 29,2 ha, amelyből a vízfelület üzemi vízszinten 24,6 ha, üzemi térfogata 417.000 m3. A tározó átlag mélysége eléri a 3 métert, legmélyebb pontján 6 m.

A part menti szakaszok egy részre bokrokkal, fákkal tarkított, víz alatti része megfelelő búvóhelyet biztosít a halak számára. A területen találhatóak náddal és sással, valamint foltokban gyékénnyel benőtt biotópok is. A tápláló patakok befolyásánál sekély, viszonylag korán felmelegedő, füves területek is találhatóak, amelyek megfelelő ívási aljzatot biztosítanak a halak számára. Összességében elmondható, hogy szinte minden hazai halfaj számára biztosítottak a fennmaradáshoz szükséges környezeti feltételek.

A tározó ténylegesen betöltött legfontosabb funkciója a halgazdálkodás, horgászat, szabadidő eltöltése. A tónak kiváló infrastruktúrájából, elhelyezkedéséből adódóan jelentős ismertsége van a fővárosi és a Budapest környéki horgászok, kirándulók körében.

A fejlesztési-hasznosítási stratégia lehetséges elemei:

1) horgászat
A partról való horgászatra mintegy 5 km-es szakasz áll rendelkezésre, ez kb. 400 horgászállást jelent. A szokásos hazai jegyárakkal számolva tömeghorgászattal hozzávetőlegesen 25-30 millió Ft tiszta profit tervezhető. Tömeghorgászat helyett/mellett inkább kisebb létszámú, de igényesebb vevőkörrel (pl. bojlisok), sajátos szabályok szerint akár 40-50 milliós bevétel is elérhető lenne.

2) turisztika, vendéglátás
Jelenleg ilyen szolgáltatás (egy kisebb büfét leszámítva) egyáltalán nincs a tónál. A fővárosi agglomeráció egyik turisztikailag leggyakrabban látogatott hegyvidékéről van szó, a csatlakozó településeken jól fizető rétegek laknak, a helyi éttermek virágoznak - de egyetlen vízparti vendéglátóhely sincs a közelben.

3) haltermelés
Évente legalább 600 000 m3 víz távozik hasznosítás nélkül a tározóból. A zárógát alatti területen lehetne rendkívül olcsón haltermelésre használni. Nagyon sok technológiai változat ismert, berendezéseik könnyen elérhetők a hazai és európai piacon. Az akvakultúrás ágazatban kihasználatlan pályázatok tömege van (pl. a MAHOP), ami jelentősen csökkentheti a beruházás költségeit.

4) ingatlanfejlesztés
Jól előkészített ingatlanfejlesztési projektekkel, megfelelő vállalkozókkal a Pilis egyik ékkövét lehetne a területből kihozni VIP üdülőparkok vagy akár közösségi pihenőterek kialakításával.

Az ingatlan többségi tulajdonos Kft tulajdoni hányadának (3/4) vételára 450.000.000,- Ft, továbbá tárgyalni lehet magának a teljesen tehermentes, tiszta, nemrég alapított cégnek az értékesítéséről is.

Kérdés esetén keressen bizalommal!

Ingyenes hiteltanácsadással, ügyvédi kapcsolattal és rugalmas időbeosztással állunk kedves ügyfeleink rendelkezésére!


© 2024 House Angels Ingatlan, All Rights Reserved

ingatlan.com
sztaviweb.hu