Maglód, az igazi kertváros

Maglód

Elég pár kilométert egyenesen menni a 17. kerülettől a 31-es úton és az ember máris Maglódon találja magát.

Nem lehet eltéveszteni, ha beértünk a városba: a helyiek csak piskótának hívják a furcsa alakú körforgalmat, ami Maglód határában várja az autósokat. Maglód igazi kertváros Budapest határában, bármerre néz az ember, szinte mindenhol új házakat lát szépen rendezett kertekkel, csinos utcaképpel.

Aki a régebbi stílust szereti, annak bizony kicsit beljebb kell mennie a városba, de nem sokáig: talán nincs is még egy olyan település a környéken, aminek belsejében egy kis patak csordogálna. A csermelyt klasszikus, régebbi házak veszik körül, szinte olyan, mintha egy olasz falucskába csöppentünk volna.

Maglódról autóval pár perc alatt lehet eljutni Budapestre, de a Volánbusz járatával sem tart sokkal tovább - ráadásul itt több járat közül is lehet választani attól függően, Budapesten belül hová igyekszünk. Aki a vasutat választja, az a Keleti pályaudvarra érkezik be a vonattal a fővárosba.

Maglódon az iskola két telephelyén, egy alsó- és egy felső tagozatban folyik az oktatás.

Az egészségügyi ellátást 4 felnőtt, és 2 gyermek-háziorvos, 2 fogszakorvos, belgyógyászati szakrendelés és 1 laboratórium biztosítja. A terhes- és családgondozást négy védőnő látja el, akiket egy fő iskolai védőnő egészít ki.

Bevásárolni a város Budapest felőli részére eső Spar üzletben, a kisebb boltokban, vagy a 1,5 kilométerre lévő Auchanban lehet.


© 2024 House Angels Ingatlan, All Rights Reserved

ingatlan.com
sztaviweb.hu